Ritter Starkstromtechnik

RITTER Starkstromtechnik is een toonaangevende specialist op het gebied van middenspanningsschakelinstallaties en stationsautomatisering (Smart Grid) voor energievoorzieningssystemen (Schakel- en Onderstations). Tevens ontwikkelt, ontwerpt en fabriceert RITTER schakelaars voor de Railinfratechniek zowel (Metro, Lightrail en Rail).

De onderneming is met partners breed vertegenwoordigd in Europa, met productielocaties in Duitsland en een in Nootdorp gevestigde front-office. Deze is verantwoordelijk voor de Benelux en UK.

Binnen Nederland werkt RITTER met name voor diverse netbeheerders (Stedin, Enexis, Westland Infra) en system integrators (Joulz Energy Solutions, Omexom, Dynniq, BAM Infra Rail) o.a. in projecten van het GVB en de RET.

In Nederlands spitsen onze activiteiten zich toe op:

  • Productie en levering van scheiders, lastscheiders en aarders. Alsook deze schakelapparaten ingebouwd in een schakelkast voor binnen- en /of buitenopstelling.
  • Productie en levering van MS-schakelinstallaties en automatiseringsproducten voor de energievoorziening
  • Diensten (onderhoud, reparatie en inbedrijfname)
  • Engineeringsdiensten t.b.v. MS-installaties en Stationsautomatisering
  • Projecten (Turn Key en Retrofit) incl. engineering.

Als merkonafhankelijke systemintegrator kan RITTER de stationsautomatisering  uit meerdere merken (Multivendor:  Siemens, ABB, Sprecher e.a.) samenstellen, programmeren en inbedrijfstellen. Daardoor kunnen wij ook op basis van directieleveringen stationsautomatiseringen realiseren. Een maatwerk oplossing op basis van uw standaardisering.

RITTER is een gecertificeerd Advanced partner van Siemens AG op het gebied van Stationsautomatisering en beveiligingstechniek en Solution partner voor SIMATIC HMI voor bediening en visualisatie van automatiseringssystemen. Dit houdt in dat wij als partner van Siemens AG deze producten / systemen kunnen selecteren, engineeren, programmeren en inbedrijfstellen. Hierdoor bent u verzekerd van de meest actuele oplossingen, inclusief volledige garanties en services.

Ook behoort het aanpassen / uitbreiden van bestaande stationsautomatiseringssystemen tot de activiteiten van RITTER.

RITTER heeft de ontwikkeling en fabricage van zowel de middenspanningschakelinstallaties en de stationsautomatisering ondergebracht op één fabriekslocatie. Hierdoor is het mogelijk naast de Factory Acceptance Test (FAT) ook een Factory Integration Test (FIT) uit te voeren. Dit heeft als voordeel dat veel functionaliteiten reeds in een fabrieksveilige omgeving getest en aangetoond kunnen worden voordat deze op site aankomt.

Adres
Dorpstraat 56
2631 CV Nootdorp, Nederland

T: +31 (0) 1 53 10 63 83
E: info@nl.ritter.info
I: http://www.ritter-starkstromtechnik.nl

Contact

Secretariaat HRI i.l.
Transistorstraat 71M
1322 CK Almere
Postbus 22142, 1302 CC ALMERE
035 69 54 134
KvK 40413477
hri@sbb.nl

 

Share This